ÜDVÖZLÖM

MAROSVÖLGY SZÉPSÉGEI

A Maros-völgy szépségei képekben

Szerda délután nyitották meg a Ioan Slavici Klasszikus Színház előcsarnokában a Maros völgye Természetvédelmi Park egyik uniós projektjének a keretében megszervezett fotótárlatot, melynek középpontjában a védett övezett madárfajait állították. 

Aki még nem tudná, a több mint 17 ezer hektáros területen mintegy kétszáz madárfaj él. Két-három hónappal ezelőtt pedig egy új fajt is felfedeztek a park szakemberei.

A park igazgatósága által megnyert, négy évre kiterjedő uniós PHARE projekt révén a Pro Arad Fotóklub, az Arad vára Rotary Klub és a park munkatársainak az együttműködésével korábban országos fotóversenyt hirdettek, melynek célja volt megörökíteni a természetvédelmi terület madarait.

Nelu Scripciuc, a Pro Arad Fotóklub elnöke a Nyugati Jelennek a tárlatnyitón elmondta, az uniós projekt futamideje alatt évente egy-egy fotóversenyt szerveznek, más és más témában. Az idei év témájaként a park madarait választották, a versenyre több mint 300 munka érkezett, melyek közül a zsűri 50-et választott ki. Az első díjat – a Fotóművészek Országos Egyesülete által felajánlott 800 lejt és aranyérmet – Zinica Răzvan, a másodikat Tudor Alexandru Mihai, a harmadikat Sârb Gligor Florin érdemelte ki (egyikük sem Arad megyei).

Az ízlésesen berámázott fotókat Kelen Ferenc EFIAP fotóművész, a Pro Arad Fotóklub tiszteletbeli elnöke is méltatta, hangsúlyozva, hogy ilyen tematikájú gyűjteményt hosszú évek óta nem látott a nagyközönség, ezért külön dicséret illeti a természetvédelmi park igazgatóságát. Csupán azt sérelmezte, manapság egyre kevesebb az érdeklődő az ilyen és ehhez hasonló eseményeken.

Magyarország - Varga B Tamás : Magyar hitvallás - új változat

videoim

SIMÁNDI JÓZSEF BÁNK-BÁN

Máté ottilia ott ahol zúg a négy folyó

MAGYAR HISZEK

 

 

  Trianoni igazságtalanság!
Igazságot Magyarországank!
     Trianon unjustice!
     Justice to Hungary!

1920 június 4 a magyar nemzet gyásznapja

   Trianoni fáklya
1920 june 4, Trianon

 


http://kepeimmagyargarda.8x.hu

http://erdely-szep.hu/